Nyheter

Sandsjö Hembygdsförening inbjuder till en afton i den gamla svartvita filmens tecken. På duken spelas upp scener från 1930-talets Bodafors. Människor, miljöer, händelser och hus flimrar förbi i en, som det tycks, aldrig sinande ström. En riktig fullträff i gammal hederlig Bodaforshistoria.

Bakom en torpskylt finns ofta många historier och livsöden. Emilia Sophia Carlsdotters historia är en sådan. Se filmen för att få veta mer.

Allting som ger kunskap om Sandsjö sockens historia tas mer än gärna emot i Sandsjö hembygdsförening. Detta visste Lena Jonsson, Solna och brodern Per, när de hittade protokollen från när Sandsjö Handlarförening bildades 1909.

Dimma, dis och kompakt decembermörker omslöt Bodafors, men i Hembygdens Hus lyste julgran och ljusstakar välkomnande mot de som besökte bild- och berättaraftonen, som denna gång handlade om "Profiler i Bodafors".