Nyheter i hembygden

En solig majdag parkerar jag mig i solstolen, sätter kepsen på huvudet och solglasögonen på näsan. Jag har fått Jan Guillous senaste bok, Eventuellt uppsåt…, från Bodafors bibliotek och njuter nu i lugn och ro av denna litterära stund med havets vågbrus i bakgrunden.
Då jag närmar mig slutet av boken hajar jag till då jag plötsligt...

- Hembygd är där man bor, oavsett varifrån man kommer, oavsett ålder, yrke, utbildning eller intressen. I vår tid bor de flesta inte på samma plats hela livet. Vi får flera hembygder. Men den allra viktigaste är den där vi just nu bor, och som vi delar med alla andra som bor på samma ställe.
Så här inledde Sandsjö...

Välkomna till en musikfylld eftermiddag i Hembygdsparken på Nyholmsberg. Då får vi besök av Femtinge teater som spelar Jukebox.

Varje vår behövs en uppfräschning av hembygdsparken. Grenar, löv och slyt ska städas bort, bänkar och bord ställas fram. En liten men aktiv grupp fick en mysig arbetsdag lördagen 22 april där man fick både kratta och skratta.

På vandring i Bodafors
I den allra bästa och vackraste av vårkvällar bjöds besökare in till Hembygdens Hus i Bodafors. Sandsjö Hembygdsförening hade denna kväll utlovat ett stort persongalleri av kända ortsprofiler på den vita duken.

1930-talets Bodafors
Med regntunga skyar runt omkring sig välkomnade Pernilla Rosenqvist besökarna till Hembygdens Hus i Bodafors Det var dags att öppna årets första utställning, Bodafors under 1930-talet.

Den 25 mars är det en riktigt Loppis-lördag i Bodafors!
Hembygdens hus har öppet med ny utställning om 1930-talet och då är loppisen är påfylld.
Även Svenska Kyrkan har loppis samma dag och Erikshjälpen är öppen som vanligt.

Marssolen flödade frikostigt och den nariga nordan bet ordentligt i kinderna när Sandsjö Hembygdsförenings medlemmar vandrade mot Emåkyrkans välkomnande fasad på Kapellgatan i Bodafors.
Föreningen hade bjudit in till årsmöte och nu var det dags för den årliga sammankomsten.