Du står så grann och lyser av minnen ifrån forna dar,
då stugan den var sprängfylld av ungar, fru och karl,
som kläddes varje söndag till fest i kunglig guldgalon,
och gick till socknens kyrka med putsad glans på skon.

Många bäckar små...
Ett hav av vit- och blåsippor mötte arbetslaget från Sandsjö Hembygdsförening då de anlände till Hembygdsparken i Nyholm. Det var tidig lördag morgon och solen lyste över Norra Sandsjö kyrkas klockstapel och lade hela Nyholmsberg i ett rusigt, vårligt skimmer.

Vägen mot framtiden - Våga förändra!
En kylig vind och nyväckt vårsol välkomnade Sandsjö Hembygdsförening när de anlände för årsmöte i Norra Sandsjö Bygdegård. Parkeringsplatsen fylldes av bilar och den närliggande Uppsjöns vattenspegel blänkte i eftermiddagsssolens glans.

Sandsjö Hembygdsförening har många flitiga och duktiga medlemmar som bidrar till att hålla föreningen igång. En av dessa är Lennart Andersson, som på årsmötet för 2022 tilldelades Jönköpings läns hembygdsförbunds förtjänsttecken.

Industri- och hantverksafton i Hembygdens Hus
Efter den långa pandemitiden var det äntligen dags att slå upp portarna i Hembygdens Hus för årets första Filmafton. Förväntansfulla besökare köade för att ta del av en film av ortens mästerfotograf, Axel Fors.

Föreningslivet i Sandsjö stationssamhälle, sedermera Bodafors, har ända sedan samhället började byggas runt järnväg och industri varit livligt och fruktbärande. De olika folkrörelserna har haft behov av lokaler och mötesplatser. Var har de kunnat samlas? Den frågan har en studiecirkel inom Sandsjö Hembygdsförening försökt besvara och lösningen, i...

På grund av ökad smittspridning och hårdare restriktioner blir det fjärde medlemsmötet – i framtidsspaningen – digitalt. De som vill delta behöver därför skicka ett mejl till Magnus Rydholm så bjuder han in alla deltagare till ett digitalt möte.

Den tredje oktober fick jag hedersuppdraget att efterträda Greger Phalén som ordförande för Sandsjö Hembygdsförening.

I stora pappkartonger, där ligger det en skatt,
av otroliga miljöer, som arkitekter har färgsatt.
Här kan Du skåda alster av Carl Malmsten, som Du aldrig sett,
därtill Bertil Fridhagens serier, Librett, Variett, Facett och Bonett.

Folk kom i bilar, en del kom promenerande längs Sandsjövägen eller vek av från Hantverksgatan in mot Snickargatan
Intresserade besökare bänkade sig fort kring de framdukade borden, där album i mängder draperats.
Det var "Öppet Arkiv" i Hembygdens Hus.