Jag kom till Stockholms stora stad,
så blyg, men dock både stolt och glad.
Jag var långt ifrån en stadens dandy,
jag var från Bollnäs och spela´ bandy.

Under 28 år har Sandsjö Hembygdsförening presenterat en almanacka i form av bilder, berättelser och personer från då och nu i Sandsjö socken. I år föreligger en ny intressant upplaga till försäljning. Kalendern innehåller en spännande blandning av såväl nytagna som framplockade bilder ur det rika fotoarkivet.

Jag har stått en gång, för länge sen, på arkitekternas kontor,
numer lever jag mitt liv där damm och gamla saker bor.
Carl Malmsten, Axel Larsson eller Bertil Fridhagen, kan tänka,
har säkert utnyttjat mig till fullo, kan man skarpt misstänka.
Med min hjälp har skapats konstverk utav allra högsta dignitet,
men nu är...

Sandsjö Hembygdsförening håller årsmöte.
Emåkyrkans samlingssal fylldes med ett 70-tal förväntansfulla medlemmar till Sandsjö Hembygdsförenings försenade årsmöte för 2021. Förhandlingar, fika och underhållning stod på eftermiddagens program.

Regntunga skyar skingrades och en behaglig sensommarvärme spred sig över Bodafors torg då Equmeniaorkester från Ekenässjön, med smäktande och pigg musik, blåste in den efterlängtade Bodaforsdagen.

Möre, Finnveden, Njudung och Tjust är några namn som användes än idag. Detta är gamla namn på några av länderna i Småland. Kartan visar vad Smålands länder hette. Faksimil från Tacticus.

Trots höstrusk och regn, Corona och smittrisk samlades en femtiohövdad skara av intresserade lyssnare i Emåkyrkans församlingssal för att höra och se ett bildspel om hur den gamla häradsvägen genom Sandsjö socken sakta förvandlades till Handelsvägen.